středa 2. listopadu 2011

Recenze: Catrice Big city life Berlin paletka

































Příchod značky Catrice do Česka jsem nějak moc neprožívala; v drogérii mě od nich zatím nic nezaujalo. Pak jsem se ale dozvěděla o téhle paletce a okamžitě jsem o ní začala přemýšlet. Už delší dobu jsem totiž hledala nějakou paletku, kde bude více očních stínů v nějakých hnědých/šedých, prostě tmavších odstínech. V Rossmanovi jsem nad ní stála asi 10 minut  a rozhodovala se, a nakonec jsem ji vzala. A to já se většinou nad věcmi rozhoduju tak týden!

Tahle paletka se konkrétně jmenuje Berlin a je z kolekce Big city life, což jsou 4 paletky očních stínů, dvou tvářenek a navíc malé tužky a štětečku. Kromě Berlin existují ještě Sydney, New York a London, jejichž barevné kombinace mě zas tak moc nezaujaly. K paletkám ještě jakoby patří lak na nehty, ten už ale není v ceně. Big city life collection je tak trochu kopie nejnovější paletky od Urban Decay, Book of shadows vol. 3 NYC palette, jejíž výtvarné zpracování je sice okouzlující, nicméně její barvy (a taky cena-2000 Kč) mi připadají docela na nic.

Jak už jsem řekla, v Berlin paletce jsou oční stíny laděné do hněda a šeda. Stínů je tam dohromady 6 a každý se jmenuje podle nějakého místa/památky v Berlíně. Barvy stínů mi naprosto vyhovují, dají se z nich skvěle udělat do hněda laděné decentní kouřové oči. Všechny odstíny v sobě sice mají třpytky, ale rozhodně s nimi nebudete vypadat jako disko-koule. Jejich pigmentace by možná mohla být o malinko lepší, ale i tak jsou poměrně syté. Pak paletka ještě obsahuje růžovo-červenou tvářenku a bronzer. Tvářenka je na můj vkus až příliš světlá (skoro není vidět), ale bronzer je v pořádku, jen se to s ním nesmí moc přehnat, protože ten je zase docela hodně pigmentovaný. Tužtička na oči je opravdu miniaturní, ale kreslí slušně.

Takže když se to vezme kolem a kolem: pokud hledáte v drogériích paletku očních stínů s těmito barvami, myslím, že tuhle můžu doporučit. Barvy stínů se mi vážně líbí a jsem ráda, že se na českém drogerijním (?) trhu konečně objevilo něco takového a za takovouhle cenu (180 Kč). Pokud ale už podobně barevně laděnou paletku máte, a třeba i dražší/profesionálnější, tohle asi nebude takový trhák. Já jsem ale spokojená a určitě se stane mým hodně častým pomocníkem.

p.s. Omlouvám se, ale dneska vám na fotkách neukážu, jak stíny vypadají "live". Chystám se na to co nejdříve v nějakém malém tutoriálku s touhle paletkou. A spojím to rovnou i s řasenkou z minulého článku, kterou jste také chtěly vidět;)

11 komentářů:

  1. tiež som rozmýšľala či si ju mám kúpil, ale kedže som sa nevedela rozhodnúť nad tým ktoré mesto, tak som si nezobrala žiadnu :) ale presvedčila si ma,asi sa po ňu vrátim

    OdpovědětVymazat
  2. ja pouzivam make up a celkom spokojna som. ALe farby tejto paletky ma vazne zaujali.
    ma presne farby podla mna.

    OdpovědětVymazat
  3. asi se pro ní taky zastavim a vyzkoušim, tohle jsou přesně moje oblíbený barvy stínů :)

    OdpovědětVymazat
  4. catrice má strašně hezký designy obalů, ale taky jsem si zatím nic nepořídila, jelikož rossman nemám zrovna po cestě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně o těch paletkách čtu,takže musí být zajímavé :))

    OdpovědětVymazat
  6. Zítra jí omrknu, tyhle stíny mi jdou na chuť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Catrice má super kozmetiku, škoda, že na Slovensku sa nedajú zohnať všetky. (:

    OdpovědětVymazat
  8. barvy super, škoda jen, že nejsou matné,, tyhle třpytivé už mě moc nebaví..:)

    OdpovědětVymazat
  9. dneska jsem si ji pořídila, tak jsem zvědavá:))

    OdpovědětVymazat

Návštěvy